D.C.N.

Dalmatiër Club Nederland

Het laatste nieuws

𝘕𝘪𝘦𝘶𝘸𝘴 𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳𝘻𝘰𝘦𝘬 𝘯𝘢𝘢𝘳 𝘥𝘸𝘦𝘳𝘨𝘨𝘳𝘰𝘦𝘪 𝘋𝘢𝘭𝘮𝘢𝘵𝘪𝘴𝘤𝘩𝘦 𝘩𝘰𝘯𝘥

Geweldig nieuws van de onderzoekskant!

Het onderzoek naar chondrodysplasie bij Dalmatische Honden heeft een stap voorwaarts gezet en we verwachten hierover in het voorjaar meer nieuws te ontvangen. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met Finland en Zweden.

Erna Kuipers, lid van de Kynologische Commissie van de Dalmatier Club Nederland (DCN) heeft in samenwerking met de Finse Dalmaten Club nieuwe samples beschikbaar gesteld voor onderzoek en staat in contact met de Zweedse onderzoekers.

Een groot aantal monsters is naar de onderzoekers gestuurd en wordt geanalyseerd en gebruikt in het onderzoek. Onderzoekers willen dat ze nu de tijd en rust krijgen om het onderzoek af te ronden. Alle contacten lopen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dwerggroei en chondrodysplasie zijn bij verschillende rassen gemeld. Het is een groeiafwijking die verband houdt met een disfunctie van het kraakbeen. Bij de dwerggroei van de Dalmatiër zijn de verhoudingen van het lichaam van een hond redelijk normaal, maar de ledematen kunnen korter zijn en vooral de voorpoten zijn meestal krom. Momenteel is er geen specifieke genetische test voor dwerggroei bij Dalmatiërs.

Lees meer: https://www.dalmatierclub.nl/dalmatische-hond/gezondheid/dwerggroei?fbclid=IwAR3B8XK9m4WmU3vgMV0QZF14kxKpwbmrEjhS2Cv7lQBiGSTxTEarfarNZRE

Dalmatierclub.NL 

logo van de Dalmatier Club Nederland

 

Lid van:

DalmatierClub Nederland I Raad van Beheer op kynoligsch gebied

 Zie ook

 

 onlinedogshows