D.C.N.

Dalmatiër Club Nederland

DCN-Fokkers & puppy's

Bent u op zoek naar een Dalmatische pup?
Leest u dan eerst deze informatie voor u naar de lijst met beschikbare pups gaat.

newsheader10Alle gepubliceerde nesten op de dekking- & geboortelijst voldoen aan het VerenigingsFokReglement (VFR) van de D.C.N. Dit betekent onder andere dat beide ouderdieren van de pups zijn onderzocht op Heupdysplasie (HD) en Elleboogdysplasie (ED), en dat de fokker zich heeft gehouden aan de in het VFR opgestelde gezondheid- en welzijnsregels van de moederhond. Zo bent u er dus zeker van dat de moederhond niet te jong of juist te oud is om een nestje pups ter wereld te brengen of dat er op andere, niet wenselijke, wijze met haar gefokt wordt. Ook worden er eisen gesteld aan het gedrag en de uiterlijke raskenmerken van beide ouderdieren. Hier kunt u het volledige reglement terugvinden.
Nadat de pups omstreeks de zes weken gechipt zijn en er DNA is afgenomen, volgt er een nestinventarisatie door de D.C.N. Hierbij worden alle pups individueel gecontroleerd. Daarnaast wordt de algehele conditie van zowel de moederhond als de pups beoordeeld alsmede de hygiëne in de leefomgeving.

Helaas zijn er niet-D.C.N. fokkers die bijvoorbeeld op marktplaats adverteren met teksten als: “Wij fokken volgens de richtlijnen van de D.C.N”. Wees uzelf er van bewust dat slechts de nesten van fokkers die lid zijn van DCN door de DCN nestinventariseerders worden gecontroleerd op gezondheid en raskenmerken.

Als u uw oog heeft laten vallen op een pup uit een bepaald nestje en dit nestje staat niet op de dekking & geboortelijst van de D.C.N., aarzel dan niet om contact met ons op te nemen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Dat is namelijk de enige manier om, voor u tot een aankoop overgaat, erachter te komen of de door u geselecteerde fokker is aangesloten bij de D.C.N. én zich aan de regels van het VFR gehouden heeft. Deze regels zijn opgesteld vanuit de wens om een gezonde en rastypische Dalmatische hond te fokken – we raden u dan ook aan om niets minder te accepteren dan een pup uit een nest dat aan deze minimale eisen voldoet.


Pupinformatie

Special voor de en mensen die op zoek zijn naar een dalmatische pup hebben wij pupinformatie.
Voor pupinformatie kunt u contact opnemen met:
Lizzy Plat - CoelersDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Dutch Dog Data

Op deze pagina van de Raad van Beheer kunt u de ouderdieren opzoeken en hun gezondheidsresultaten, nakomelingen en aantal nesten bekijken.

Dalmatiër Club Nederland
Wat is de prijs van een pup?

Wanneer u geïnteresseerd bent in een Dalmatische pup komen er veel vragen bij u op en één daarvan is vaak ook: wat kost zo’n pup?

Iedere fokker is vrij om zelf de prijs voor een pup te bepalen en uiteindelijk is de prijs die voor een pup betaalt wordt een zaak tussen de pupkoper en de fokker. Toch snappen wij als rasvereniging dat u als pupkoper graag wil weten wat u ongeveer van de prijs kan verwachten.
Een prijsindicatie voor een correcte pup waarvan de ouders voldoen aan alle eisen die in het VFR staan is ongeveer € 1500,--.

De op deze site genoemde prijs is slechts een indicatie en het staat fokkers vrij om een andere prijs voor hun pups te vragen. De rasvereniging heeft hierin geen enkele zeggenschap.
Bij de keuze bij welke fokker u een pup wilt kopen dient de prijs van de pup ook niet de voornaamste afweging te zijn. Vaak heeft u ook nadat u de pup heeft opgehaald nog contact met de fokker dus is het heel belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij de fokker waar u uw pup heeft gekocht.

De feitelijke aanschaf is een zaak tussen u en de fokker. De D.C.N. geeft slechts advies !
Daarom is het van belang veel fokkers thuis te bezoeken, voordat u een definitieve keuze gaat maken.

 

Dalmatierclub.NL 

logo van de Dalmatier Club Nederland

 

Lid van:

DalmatierClub Nederland I Raad van Beheer op kynoligsch gebied

 Zie ook

 

 onlinedogshows