D.C.N.

Dalmatiër Club Nederland

Het laatste nieuws

DCN Fokker

DCN fokker of fokker ?

Dalmatiër Club NederlandZit er een verschil tussen de fokkers aangesloten bij de DCN? Ja, maar dat is tijdelijk. Het allerbelangrijkste is dat er geen verschil zit tussen de eventueel geboren puppies. De ouderdieren, maar ook de pups, van DCN fokkers en fokkers zullen aan dezelfde eisen in onze reglementen moeten voldoen om voor plaatsing op onze website in aanmerking te kunnen komen.

Wel heeft de DalmatierClubNederland bij de oprichting besloten dat een DCN fokker aantoonbare basis kynologische kennis behoort te hebben. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een dipolma van de cursus Fokken voor beginners, een BFH diploma, het vroegere KK1 of het nog veel eerdere AKK diploma.
Dit zijn enkele voorbeelden van kynologisch opgedane kennis. De DCN hecht waarde aan een basis kennisniveau van de aangesloten fokkers. Tenslotte zijn honden levende wezens en is het fokken van een nestje een serieuze aangelegenheid.

Fokkers die zich willen aansluiten bij de DCN vallen in de overgangsregeling waarin ze voor 1 mei 2024 hun basis certificaat kunnen behalen. Wanneer zij hun diploma of certificaat insturen zullen zij op de lijst van DCN fokkers geplaatst worden.
DCN heeft als minimale eis de cursus Fokken voor Beginners of de module 1, 2 en 3 van de Basiscursus Fokken en Houden van honden.

 

 

Dalmatierclub.NL 

logo van de Dalmatier Club Nederland

 

Lid van:

DalmatierClub Nederland I Raad van Beheer op kynoligsch gebied

 Zie ook

 

 onlinedogshows